lauantai 20. joulukuuta 2014

Suklainen banaanikakku


Etäpäivänä kaksi ylikypsää banaania tai oikeammin niiden tuoksu sai minut selaamaan reseptejä. Tämä Arjen banaanikakku vaikutti helpolta. Taikina syntyy sekoittamalla ja ilman munia. Lisäksi kaurahiutaleet kakussa kuulosti mielenkiintoiselta.


Ohjetta täydensin raakakaakaojauheella ja vuoan leivitin vehnäleseillä. Tästä tuli maukas. Rakenne on kylläkin kovin mureneva ainakin heti tuoreena.  Voi olla, etten saa tietää muuttuuko kiinteämmäksi, koska herkku tuntuu tekevän kauppansa hyvin.

OHJE

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 banaania
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 2 rkl maitoa tai vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sooda kulhossa.Soseuta banaanit. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose, margariini ja maito tai vesi.

Paistetaan 175 asteessa noin 30 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti